våra dofter

våra samlingar

våra produkter

Home > Om Bolsius

Om

Det är inte bara en doft

Det är en pausknapp

Vi har, sedan 1870, förstärkt magiska ögonblick för dig och framtida generationer. Vi tror att om man upplever magin som lågan eller doften skapar i ens hem, leder det till en större känsla av samhörighet och i sin tur till ett mer meningsfullt liv.

Kunniga och passionerade

Bolsius är ett familjeägt företag med en rik historia.  Tack vare vår kraftfulla historia och vår passion för atmosfär stimulerar vi dina sinnen med den perfekta lågan och oemotståndliga dofter. Tillverkade med kärlek till människor och vår planet. Vi gör allt detta tillsammans med över 1000 anställda, och tillsammans ser vi till att våra produkter nu finns tillgängliga i mer än 50 länder runt om i världen.

Inte bara för ditt hem

Bolsiusljus är inte bara till för hemmet – våra ljus finns även på andra ställen. Många kaféer, restauranger och hotell använder vår produktlinje Professional för storskaliga miljöer inom besöksnäringen. Det här sortimentet är skräddarsytt särskilt för leva upp till de specifika krav som professionella användare har på våra ljus.

För kyrkor och kloster

Hoogeland-Kristen i Roermond är en del av Bolsius Group och de specialiserar sig på produktion och försäljning av produkter till kyrkor och kloster. Vårt sortiment omfattar altar- och kyrkljus, böne- och helgonljus, gravljus (olja) och novenaljus, dop- och bröllopsljus, nattvards- och konfirmationsljus och påskljus.

Människor och vår planet är det mest värdefulla vi har. Det är därför vi är pionjärer med förnybart vax från Europa. Vi använder också naturliga extrakt, bomullsveke och tänker om när det gäller miljövänliga förpackningar.

– Frédéric Loos, Head of Category, Bolsius

Vårt engagemang

Oemotståndlig upplevelse

Med vårt starka arv sedan 1870 och vår passion för hemtrevnad garanterar vi högsta kvalitet. Du kan, på så sätt, njuta av en perfekt låga och en utmärkt doftupplevelse.

Samhällsansvar

Allt vi gör, gör vi med kärlek till människor och vår planet. Därför tillverkar vi våra kollektioner i Europa och minimerar användningen av animaliskt fett där vi kan.

Grönt uppdrag

Vi arbetar hårt för att göra vårt företag grönare och grönare varje dag. Vi är pionjärer när det gäller att använda växtbaserat vax från raps- och solrosolja, använder återvinningsbara förpackningar och minimerar användningen av plast och papper samt minimerar avfall när vi utvecklar nya produkter.

Vår historia

Ständig innovation och konstant fokus på kvalitet är den röda tråden som löper genom Bolsius historia. Det var bröderna Bolsius som 1870 la grunden till företaget som finns i dag när de först omarbetade bivax till ljus på traditionellt sätt.