våra dofter

våra samlingar

våra produkter

Home > Hållbarhet

Hållbarhet

Vår hållbarhetsresa

Vi tycker att vi har ett ansvar att hålla världen sund och säker för kommande generationer. Bolsius står för hållbarhet och tror på företagens sociala ansvar. Vi gör detta med passion, hantverksskicklighet och kärlek till människor och vår planet, så att vi kan fortsätta att inspirera, föra samman och värma människor med magin från levande ljus.

Oemotståndlig upplevelse

För över 150 år sedan började Bolsius som ett litet familjeföretag med ett tydligt mål: att tillverka de allra bästa ljusen. Nu har vi mer än 1 000 anställda och 150 års kunskap, hantverkskunnande och ambitioner har gjort oss ännu bättre på att skapa högkvalitativa (doft)ljus och doftspridare. Våra ljus brinner rent, utan förorenande sot, rök eller ångor. Den noggrant vävda bomullsveken garanterar alltid en stabil låga. Och de utsökta dofterna? De har noggrant utvecklats i samarbete med (våra egna) doftspecialister, för den ultimata doftupplevelsen i ditt hem!

Samhällsansvar

Vi bryr oss om livet och därför tillverkar vi våra ljus och doftpinnar med kärlek, på ett rättvist sätt och utan att skada människor, djur och vår planet. Det är därför vi medvetet väljer kunder och leverantörer som delar våra kärnvärden. Vi värdesätter våra kollegors välbefinnande, med ett starkt fokus på utveckling, mångfald och inkludering. Vi donerar också en del av vår tid, våra produkter och vår ekonomi till olika välgörenhetsorganisationer. Vi deltar till exempel i 1% for the Planet, vi är med på den lokala julmarknaden och varje medarbetare kan avsätta en dag per år för volontärarbete!

Mission Green

Vi arbetar hårt för att göra vårt företag och våra produkter allt grönare. Vi optimerar våra ljusblandningar och använder vegetabiliska oljor, t.ex. raps- och solrosolja. Vi tittar inte bara på våra ingredienser, vi förbättrar också våra förpackningar. Återvinningsbart glas och papper, minimal användning av plast och undvikande av avfall är viktigt när vi utvecklar nya produkter. Vi investerar också i hållbara transporter och återvinner rester från produktionen.

Vi är ett certifierat B Corp

Som B Corp är vi en del av en global gemenskap av företag som uppfyller höga standarder för social och miljömässig påverkan. Organisationer som använder sin verksamhet som en kraft för det goda. Det markerar början på vår resa mot ständiga förbättringar och kollektiva åtgärder.

Läs mer om B Corp

Vi vill ta hand om både människor och vår planet, både nu och för kommande generationer. Detta är det mest värdefulla vi har och vi måste vara pionjärer varje dag för att skydda det.

– Stacie Raymond, Head of Sustainability

Ett strategiskt tillvägagångssätt

Att skapa produkter av oklanderlig kvalitet i en värld som förändras snabbt innebär att vi alltid innoverar och är i en ständig övergång. Vårt hängivna team tillverkar inte bara de säkraste och mest högkvalitativa ljusen som finns. Vår påverkansstrategi bygger på tre saker: minska, vårda och engagera. De guidar vår beslutsprocess på alla olika nivåer. Från att välja leverantörer som levererar hållbart framtagna material som uppfyller miljömässiga och sociala standarder, till att minska energiförbrukningen och växthusgasutsläppen med till exempel energieffektiv belysning och utrustning.

En stolt supporter

1% for the Planet är en global rörelse som inspirerar företag och individer att stöda miljölösningar genom medlemskap och handling i vardagen. Vi donerar 1 % av försäljningsintäkterna från vår sommarkollektion till vår planet, som investeras i många olika miljöprojekt. Förra året donerade vi 15 000 EUR till 1% for the Planet-rörelsen.

Vår historia

Ständig innovation och konstant fokus på kvalitet är den röda tråden som löper genom Bolsius historia. Det var bröderna Bolsius som 1870 la grunden till företaget som finns i dag när de först omarbetade bivax till ljus på traditionellt sätt.