våra dofter

våra samlingar

våra produkter

Home > Hållbarhet

Hållbarhet

Vår hållbarhetsresa

Vi tycker att vi har ett ansvar att hålla världen sund och säker för kommande generationer. Bolsius står för hållbarhet och tror på företagens sociala ansvar. Vi gör detta med passion, hantverksskicklighet och kärlek till människor och vår planet, så att vi kan fortsätta att inspirera, föra samman och värma människor med magin från levande ljus.

HANTVERK

Byggt på ett starkt arv sedan 1870 och drivna av vår passion att knyta människor samman, är vi stolta över våra produkter, designade i Nederländerna och tillverkade i Europa.

HÖGSTA KVALITET

Upptäck högsta kvalitet med våra produkter, framställda med hjälp av den senaste tekniken. Njut av en perfekt låga och en exceptionell doft.

PÅVERKANDE PRESTANDA

Med kärlek till människor och planeten tar vi ansvar – optimerar recept och använder växtbaserade material. Med återvinningsbara förpackningar, hållbara transporter och minskat avfall strävar vi efter ett miljövänligt tillvägagångssätt.

Vi är ett certifierat B Corp

Som B Corp är vi en del av en global gemenskap av företag som uppfyller höga standarder för social och miljömässig påverkan. Organisationer som använder sin verksamhet som en kraft för det goda. Det markerar början på vår resa mot ständiga förbättringar och kollektiva åtgärder.

Läs mer om B Corp

Vi vill ta hand om både människor och vår planet, både nu och för kommande generationer. Detta är det mest värdefulla vi har och vi måste vara pionjärer varje dag för att skydda det.

– Stacie Raymond, Head of Sustainability

Ett strategiskt tillvägagångssätt

Att skapa produkter av oklanderlig kvalitet i en värld som förändras snabbt innebär att vi alltid innoverar och är i en ständig övergång. Vårt hängivna team tillverkar inte bara de säkraste och mest högkvalitativa ljusen som finns. Vår påverkansstrategi bygger på tre saker: minska, vårda och engagera. De guidar vår beslutsprocess på alla olika nivåer. Från att välja leverantörer som levererar hållbart framtagna material som uppfyller miljömässiga och sociala standarder, till att minska energiförbrukningen och växthusgasutsläppen med till exempel energieffektiv belysning och utrustning.

En stolt supporter

1% for the Planet är en global rörelse som inspirerar företag och individer att stöda miljölösningar genom medlemskap och handling i vardagen. Vi donerar 1 % av försäljningsintäkterna från vår sommarkollektion till vår planet, som investeras i många olika miljöprojekt. Förra året donerade vi 15 000 EUR till 1% for the Planet-rörelsen.

Vår historia

Ständig innovation och konstant fokus på kvalitet är den röda tråden som löper genom Bolsius historia. Det var bröderna Bolsius som 1870 la grunden till företaget som finns i dag när de först omarbetade bivax till ljus på traditionellt sätt.